Google'dan Arıyoruz Dolandırıcılığına Dikkat!

Telefonunuza genellikle 0850'li numaralardan “Google’dan arıyoruz firma bilgileriniz silinecek” veya “Google’dan arıyoruz harita kaydınızda sıralamanızı yükselteceğiz bunun için şu kadar ödeme yapmanız gerekiyor” veya “Google’da kayıt süreniz doldu, eğer yenileme yapmazsanız tüm bilgileriniz silinecek!” gibi aramalar geliyor mu?

Cevabınız Evet ise siz de kurbanlar arasındasınız. Yok hayır benim başıma böyle bişey gelmedi hiç, bunları da ilk defa duyuyorum diyorsanız bir sonraki kurban olmamak için yazımızı dikkatle okumanızı tavsiye ederiz. Evet, maalesef günümüz gerçeklerinin en çarpıcı örnekleri son yıllarda telefon dolandırıcılığı adı altında toplanan bir dizi düzenbazlıkla sergileniyor.

Yaş, cinsiyet, maddi durum ayırt etmeden kiminin emekli ikramiyesi, kiminin birikimi, kiminin ise o günlük kazancına göz koyan bu dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntem bularak buradan ilerliyor. Son dönemde telefon dolandırıcılığı ülkemizde en sık karşılaşılan dolandırıcılık yöntemi haline geldi. Kendisini polis veya savcı olarak tanıtan ve çeşitli hikayeler anlatıp insanları kandıran çetelerden sonra en bilinen bir diğer yöntem ise sizi Google’dan arıyorum haritalarda bulunan kaydınızın süresi doldu ve silinecektir” diyerek arayan kişiler oldu. Aramaya bu şekilde giriş yapıp devamında tehditkâr konuşmalar yapan, harita kaydınızı yenilemezseniz başınıza şu bu gelir diyen bu kişiler bazen de sizi haritadaki sıralamanızda yükselteceğiz diyerek yükleniyor.

“Google’dan arıyoruz, haritalardaki kaydınızın süresi doldu eğer kaydınızı yenileyip ödeme yapmazsanız firma bilgileriniz haritalardan silinecek!” diyerek kişileri korkutarak dolandırmaya çalışıyorlar. Sanki Google Harita kaydını da domain servisi gibi yıllık yenilemesi varmışçasına anlatan bu düzenbazlar, bu şekilde insanları kandırmaya çalışmaktadır.